Šta je Bowen terapija?

Bowen terapija je holistička terapija, potpuno prirodna, neizvnazivna, bez kontraindikacija i može se primenjivati kod osoba svih uzrasta (od beba do starijih osoba). Njenom primenom se aktiviraju mehanizmi u telu, koje se primljenim porukama podstiče da samo sebe dovede u ravnotežu i to na fizičkom, emotivnom i mentalnom nivou.

Kako se to postiže?

Bowen terapeutska tehinka je manuelna terapija koja uključuje nežne, ali istovremeno veoma moćne BOWEN pokrete, koji šalju neurološke impulse ka centralnom nervnom sistemu što dovodi do odgovora mišića, njegovog opuštanja i smanjenje bola. 

Dakle, BOWEN pokreti se izvode preko mišića, tetiva, pripoja mišića ili fascija (vezivnih tkiva), što znači da je to manipulacija na mekim tkivima. Pokretom se u telu aktiviraju razni mehanizmi koji dovode do oslobađanja tenzije i opuštanja mišića, poboljšanja protoka krvi i limfe i ubrzanja procesa regeneracije. Između pokreta se prave pauze od minimum dva minuta i one su JEDINSTVENA KARAKTERISTIKA Bowen tehnike i osnova uspešnosti terapije. U pauzama terapeut napušta prostoriju kako bi omogućio pacijentu da se relaksira. Tada telo "odlučuje" šta je potrebno da uradi kao odgovor na pokrete koje je terapeut napravio. U tom kratkom periodu telo radi fina podešavanja koja omogućavaju da se smanji napetost i umanji bol.

Rezultati Bowen terapije

Rezultati Bowen terapije mogu biti izuzetni! Nekada dolazi do popuštanja bola i napetosti već u toku samog tretmana. Kako se delovanje Bowen tretmana oseća narednih nekoliko dana, naredni tretman se radi nakon 7-10 dana.

Primenom Bowen tehnike može se postići značajno poboljšanje sledećih stanja:

  • Mišićno - skeletni problemi: bolovi u ledjima, vratu, ramenu, teniski lakat, problemi sa kukovima, kolenima, skočnim zglobom, stopalima, čukljevima, degenerativna reumatološka stanja.
  • Problemi sa unutrašnjim organima: astma, alergije, bronhitis, sinuzitis, opstipacija, dijareja, grčevi, gastritis, problemi sa jetrom, žučnom kesom, zadržavanje tečnosti, kamen i pesak u bubregu i problemi sa kardio-vaskularnim sistemom.
  • Problemi sa endokrinim sistemom: dijabet, hiper i hipo funkcija štitne žlezde, ostali hormonalni problemi.
  • Ginekološki problemi: sterilitet, neregularni menstrualni ciklus, PMS, ciste, fibromi na jajnicima, fibrocistične dojke.
  • Neurološka stanja: išijalgije, diskushernija, plantarni fascitis, neuralgije, moždani udar, polimijelitis, Parkinsonova bolest, multipla skleroza, cerebralna paraliza.
  • Ostalo: promećaji imunog sistema, sindrom hroničnog umora, tegobe vezane za stres, depresija, vrtoglavica, noćno mokrenje, ADD/ADHA kod dece.

CENA: 2.000 RSD